چگونه روغن زیتون اصل را تشخیص دهیم؟
به گزارش اخبار نجوم، خبرنگاران - ترجمه از ساناز مطلبی: روغن زیتون درصد چربی غیر اشباع بالاتری نسبت به دیگر روغن های خوراکی دارد. روغن زیتون با کیفیت، خاصیت ضد سرطانی دارد و البته از طعم عالی برخوردار است. تقلب همچنان یک مشکل عمده در تجارت روغن زیتون است که این تقلب با روغن های پایه و روغن نارنجی اجرا شده است.
توصیه ما به شما:
بطری های کوچک روغن ارگانیک را خریداری کنید. انرا امتحان کنید، روغن زیتون فوق العاده با کیفیت باید برای همه نوع پخت و پز استفاده گردد، نه تنها برای استفاده در نان و سس سالاد. چنین روغن هایی مقرون به صرفه نیستند، زیرا به کشت دقیق احتیاج دارند که در این صورت روغن زیتون طعم و مزه خود را را حفظ می نماید. اما مزیت های آن ارزش بیشتری دارند.جدیدترین پژوهش ها نشان می دهد که افزودن مقادیر زیادی روغن زیتون به رژیم غذایی در برابر آسیب سلولی که می تواند به سرطان منجر گردد، اثر محافظتی دارد. در عین حال، روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب از جمله اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید لینولئیک و میزان بسیار اندکی اسید لینولنیک و مواد آنتی اکسیدان، کاروتنوئیدها و ویتامین های A و E است که مصرف آن همیشه توصیه می گردد.
چگونه یک روغن زیتون مرغوب انتخاب کنیم؟
برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی زیتون یا سبزی یا سیب بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است. اگر بوی فلزی احساس کردید، بدانید که روغن، نامرغوب یا فاسد است.
مرحله بعدی، چشیدن روغن است. برای این کار طوری روغن را روی زبان بریزید که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن نامرغوب روی زبان به کندی پخش می گردد. بعضی روغن های خوب در عقب دهان مزه تندی ایجاد می نماید که نشانه برداشت زیتون نارس است و با افزایش رسیدگی، میزان تندی آن کاهش می یابد.
رنگ روغن
نباید فراموش کنید رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زیتون، رنگ مخصوص خود را دارد و یا حتی اگر میزان برگ های آن همراه دانه زیاد باشد، رنگ روغن حاصل را تغییر می دهد.
در عین حال، گاهی فروشندگان شیشه های روغن زیتون را در پشت ویترین یا در قفسه در معرض نور قرار می دهند و بدون آنکه توجه داشته باشند همه خواص این روغن مفید را از آن می گیرند زیرا نور موجب از بین رفتن بسیاری از مواد آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون می گردد که برای مقابله با امراض و بیماری ها لازم است. از مصرف روغن هایی که در ظروف شفاف و در معرض نور و حرارت نگهداری شده، خودداری کنید و در منزل آن را در جای خشک و خنک و تاریک قرار دهید. در ظرف را بلافاصله بعد از مصرف ببندید زیرا روغن زیتون به سرعت بو و مزه غذاهای مختلف را به خود می گیرد و در اثر تماس با اکسیژن هوا فاسد می گردد.
نگهداری روغن
ظروف سرامیکی یا پلاستیکی تیره بهتر از ظروف پلی اتیلنی شفاف هستند. در عین حال، این روغن را در شرایط مناسب می توان 120 تا 190 روز نگهداری کرد.
تست دو مرحله ای برای مشخص خلوص روغن زیتون
- دو تا چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون را در شیشه مربا بریزید. در آن را محکم ببندید.
- شیشه را به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
- اگر روغن به حالت انجماد در بیاید چربی تکثیر نشده و روغن زیتون طبیعی است.
- اگر روغن به صورت مایع باقی بماند، روغن چندگانه غیر اشباع است و روغن زیتون طبیعی نیست.
پ
منبع: برترین ها