قهوه ترک، یکی از نوشیدنی های محبوب
به گزارش اخبار نجوم، قهوه ترک نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا بوده و روشی سنتی و اصیل برای تهیه قهوه است. این قهوه با دانه های قهوه کاملاً پودر شده و آب جوش تهیه می گردد و طعمی غلیظ و تلخ دارد. اگر شما هم از دوستداران قهوه بوده و در پی تجربه ای تازه و متفاوت از این نوشیدنی محبوب هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه قهوه ترک را یاد بگیرید. تهیه قهوه ترک کار چندان سختی نیست، اما فوت و فن هایی دارد که باید بدانید تا قهوه ای خوشمزه و عالی تهیه کنید. در این مقاله طرز تهیه قهوه ترک را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم و طرز تهیه
قهوه ترک: 2 قاشق چایخوری
آب: 1 فنجان
شکر: به میزان دلخواه (اختیاری)
مرحله اول: آسیاب قهوه و ریختن آب سرد در جذوه
برای تهیه قهوه ترک، ابتدا باید قهوه را به صورت پودر درآورید. قهوه باید به میزان ای آسیاب گردد که بافت آن شبیه به پودر کاکائو باشد. اگر قهوه را بیش از حد آسیاب کنید، قهوه شما تلخ خواهد شد. پس از آسیاب کردن قهوه، باید آب سرد را در جذوه بریزید. جذوه ظرفی مخصوص برای تهیه قهوه ترک است که معمولاً از جنس مس ساخته می گردد.
نسبت قهوه و آب در تهیه این نوع قهوه معمولاً به این صورت بوده که به ازای هر 1 فنجان آب، 2 قاشق چایخوری پودر قهوه استفاده می گردد. پس از ریختن آب در جذوه، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله، قهوه و آب باید به آرامی با هم مخلوط شوند. هر چند دقیقه یک بار، جذوه را هم بزنید تا قهوه به طور یکنواخت دم بکشد. در این مرحله قهوه ترک شما آماده است. می توانید آن را در فنجان های کوچک و مخصوص قهوه ترک سرو کنید.
نکات مهم در مرحله اول تهیه قهوه ترک
- برای تهیه این قهوه بهتر است از قهوه عربیکا بهره ببرید. قهوه عربیکا طعمی ملایم و دلنشین دارد و برای تهیه قهوه ترک مناسب تر است.
- از قهوه تازه آسیاب شده بهره ببرید. قهوه تازه آسیاب شده طعم بهتری دارد.
- قهوه را بیش از حد آسیاب نکنید. قهوه آسیاب شده بیش از حد تلخ خواهد شد.
- آب را سرد بریزید. آب گرم باعث می گردد قهوه سریع تر دم بکشد و طعم آن تلخ گردد.
- قهوه را به آرامی با هم مخلوط کنید. هم زدن بیش از حد باعث کف کردن قهوه می گردد.
مرحله دوم: جوشاندن قهوه
پس از اضافه کردن آب، شکر و پودر قهوه به جذوه، آن را روی شعله ملایم قرار دهید. در این مرحله قهوه به آرامی آغاز به جوشیدن نموده و کف سیاه رنگی روی سطح آب جمع می گردد. این کف یکی از ویژگی های مهم این قهوه است و به طعم و عطر آن یاری می نماید. هنگامی که کف قهوه روی سطح آب جمع شد، آن را از روی شعله بردارید. این کار باعث می گردد که کف قهوه جمع گردد و قهوه به آرامی دم بکشد. اگر کف قهوه را از روی شعله برندارید، ممکن است کف روی سطح آب جمع نگردد و قهوه به صورت صاف دم بکشد.
در این مرحله می توانید قهوه را به همان صورت سرو کنید یا آن را دوباره روی شعله ملایم قرار دهید تا کف قهوه دوباره جمع گردد. تکرار این کار باعث می گردد که قهوه غلیظ تر گردد.
مرحله سوم: سرو کردن قهوه
پس از اینکه قهوه آماده شد، نوبت به سرو کردن آن می رسد. برای این کار قهوه جوش را از روی شعله بردارید و به آرامی آن را در فنجان های کوچک بریزید. بهتر است قهوه را به دیواره های فنجان بریزید تا کف آن حفظ گردد. در صورت تمایل می توانید به قهوه شکر اضافه کنید. میزان شکر به ذائقه شما بستگی دارد. بعضی افراد قهوه ترک را با شکر فراوان می پسندند و بعضی دیگر آن را بدون شکر می خورند.
قهوه ترک، نوشیدنی اصیل و محبوب خاورمیانه
برای تهیه این نوع قهوه ، نکات مهمی وجود دارد که رعایت آنها می تواند به شما یاری کند تا قهوه ای خوشمزه و باکیفیت تهیه کنید. در ادامه به چند نکته مهم در خصوص تهیه قهوه ترک اشاره می کنیم:
نکته اول: از دانه های قهوه تازه و باکیفیت بهره ببرید.
دانه های قهوه باید به تازگی برشته شده باشند تا طعم و عطر بهتری داشته باشند. قهوه های آسیاب شده نیز باید تازه باشند و به تازگی آسیاب شده باشند.
نکته دوم: قهوه را به میزان کافی پودر کنید.
قهوه باید به قدری پودر گردد که از صافی رد گردد. قهوه ای که خیلی درشت باشد، طعم خوبی نخواهد داشت.
نکته سوم: نسبت قهوه و آب را به درستی رعایت کنید.
نسبت استاندارد قهوه و آب برای تهیه قهوه ترک، یک قاشق غذاخوری قهوه پودر شده به ازای هر فنجان آب است. اگر قهوه بیشتری بهره ببرید، قهوه تلخ تر خواهد شد.
نکته چهارم: قهوه را روی حرارت ملایم بجوشانید.
جوشاندن قهوه روی حرارت زیاد باعث می گردد که قهوه تلخ گردد. قهوه ترک باید با حرارت ملایم و به آرامی جوشانده گردد.
نکته پنجم: بعد از جوشیدن، قهوه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کف آن ته نشین گردد.
بعد از جوشیدن، قهوه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کف آن ته نشین گردد. سپس قهوه را در فنجان های کوچک سرو کنید.
با رعایت این نکات، می توانید قهوه ای خوشمزه ای را در خانه تهیه کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید. این قهوه به علت روش دم آوری خاص خود، غلظت بالایی دارد و طعمی قوی و تلخ دارد. قهوه ترک به علت داشتن کافئین، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی، دارای خواص و فواید متعددی برای سلامتی است.
سخن پایانی
اکنون که با طرز تهیه این نو از قهوه آشنا شدید، توصیه می کنیم حتماً این نوشیدنی لذیذ و سنتی را امتحان کنید. این قهوه طعمی خاص و منحصربه فرد دارد که می تواند شما را شگفت زده کند. این قهوه به علت غلظت بالای خود، انرژی زیادی به شما بخشیده و می تواند برای آغاز یک روز پرمشغله بسیار مناسب باشد. اما برای اینکه بتوانید از طعم واقعی قهوه ترک لذت ببرید، باید نکاتی را رعایت کنید. مهم ترین نکته این است که از قهوه تازه رست شده و پودر شده بهره ببرید. بعلاوه باید دقت کنید که قهوه را با حرارت ملایم دم نمایید تا طعم آن حفظ گردد. این قهوه می تواند به شما لحظاتی شیرین و فراموش نشدنی را هدیه دهد.
منبع: تاپ تراول