طرز تهیه مافین انار ، چیکار کنم کاپ کیک انار نرم و پفکی بمونه؟
به گزارش اخبار نجوم، مافین انار یکی از ، از کاپ کیک های خوش آب و رنگ پاییزی و زمستانی و از هستش. شما می تونید این کاپ کیک انار رو به صورت وانیلی یا شکلاتی درست کنید. این کاپ کیک انار لذیذ گزینه مناسبی برای یا بچه ها و باقی اعضای خانواده هم به حساب میاد. با این مقاله از در همراه ما باشید تا 2 روش طرز تهیه مافین انار رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه مافین انار وانیلی در یک نگاه
برای تهیه مافین انار وانیلی، اول فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. قالب مافین رو چرب یا با کپسول آماده کنید. توی یه کاسه، 2 لیوان آرد، 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر و یک چهارم قاشق چای خوری نمک رو 2 تا 3 بار الک کنید و در کاسه دیگه ای 2 عدد تخم مرغ رو با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا صاف و یکدست بشن. سپس سه چهارم لیوان شکر و کمی وانیل اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه هم بزنید.
بعد 1 لیوان شیر ولرم و یک سوم لیوان روغن یا کره ذوب شده رو اضافه نموده و مواد رو مخلوط کنید. در ادامه، مواد خشک رو کم کم به مایه مرطوب اضافه کنید و با لیسک فقط تا حد یکدست شدن هم بزنید تا یه خمیر نرم و غلیظ ایجاد بشه. دونه های انار خشک یا تازه رو آروم داخل خمیر بریزید و فولد کنید؛ سپس، خمیر رو با قاشق داخل قالب ها بریزید تا سه چهارم قالب پر بشه و روی هر مافین چند دونه انار برای تزئین بذارید.
قالب ها رو در طبقه وسط فر قرار بدید و حدود 20 تا 25 دقیقه بپزید تا مافین ها پفکی و طلایی بشن؛ بعد از پخت، مافین ها رو حدود 10 دقیقه داخل قالب به حال خودشون بذارید تا خنک بشن؛ سپس، مافین ها رو روی توری فلزی قرار بدید تا کاملا سرد بشن و بخارشون خارج بشه. برای تزئین مافین انار می تونید از پودر قند، خامه فرم گرفته یا دونه های انار بهره ببرید. برای نگهداری، مافین ها رو داخل ظرف دربسته تا 2 روز در دمای اتاق، تا 5 روز در یخچال یا حدود 1 ماه در فریزر نگه دارید.
برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات درست کردن مافین انار ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه مافین انار وانیلی (برای حدود 12 عدد مافین)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| آرد سفید | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شکر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
| بیکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
| نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
| تخم مرغ | 2 عدد |
| شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| روغن مایع یا کره (ذوب شده) | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| دانه انار | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| وانیل | 1 قاشق چای خوری |
| پودر قند، خامه فرم گرفته یا گاناش سفید | برای تزیین مافین انار |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت مافین انار وانیلی در فر: حدود 20 تا 25 دقیقه
مراحل طرز تهیه مافین انار وانیلی
طرز تهیه مافین انار به عنوان یه دسر خوشمزه پائیزی و زمستونی و یکی از انواع شیرینی مخصوص شب یلدا هم به صورت وانیلی و هم شکلاتی به راحتی در منزل قابل انجامه.
مرحله اول: فر و قالب رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مافین انار وانیلی، ابتدا فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم بشه. به این ترتیب، وقتی خمیر مافین وارد فر می شه به خوبی و یکنواخت پف می کنه. سپس، قالب مافین رو کمی چرب کنید یا داخلش کپسول مافین بذارید تا مافین ها به قالب نچسبن و بعد از پخت به راحتی از قالب جدا بشن.
مرحله دوم: مواد خشک رو ترکیب کنید
حالا باید 2 لیوان آرد سفید، 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر و یک چهارم قاشق چای خوری نمک رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. بعدش این مخلوط آردی رو 2 تا 3 بار الک کنید. این کار باعث می شه مافین هاتون سبک و پفکی بشن و آرد گلوله نشه.
در صورت تمایل، برای خرید آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مایه تخم مرغی رو درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه مافین انار یلدایی، 2 عدد تخم مرغ رو توی یه کاسه دیگه بشکنید. تخم مرغ ها رو با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج بشن. وقتی رنگش کمی روشن تر و بافتش یکدست شد، وقتشه سه چهارم لیوان شکر رو بهش اضافه کنید. حالا حدود 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه و یه ترکیب کرم مانند و لطیف به دست بیاد.
این مرحله خیلی مهمه چون باعث می شه بافت مافین بعد از پخت سبک و پف دار بشه. اگه دوست دارید مافین انار خوشمزه تون عطر دل انگیزتری داشته باشه، می تونید کمی وانیل هم همین جا به تخم مرغ و شکر اضافه کنید. به این ترتیب، بوی تخم مرغ گرفته می شه و مافین عطر خوشایندی پیدا می کنه.
برای خرید تخم مرغ، شکر و وانیل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: شیر و روغن رو اضافه کنید
حالا باید مایه تخم مرغی رو کامل کنید. بنابراین، 1 لیوان شیر ولرم و یک سوم لیوان روغن مایع یا کره ذوب شده (ولرم) رو به مایه تخم مرغی اضافه کنید. این مواد رو دوباره حدود 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا همه چی یکدست بشه. این مرحله باعث می شه خمیرتون بعدا لطیف تر بشه و مافین ها خشک نشن.
برای خرید شیر، روغن مایع و کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد خشک و مرطوب رو ترکیب کنید
الان دیگه وقتشه مواد خشک و مرطوب رو با هم قاطی کنید. پس مایه تخم مرغی رو خیلی آروم و در چند مرحله به مخلوط آردی اضافه کنید. هر بار که بخشی از مایه تخم مرغی رو می ریزید، مواد رو با لیسک یا قاشق چوبی به آرومی هم بزنید. اصلا لازم نیست زیاد هم بزنید؛ فقط تا وقتی که آرد دیده نشه و یه خمیر صاف و یکدست ایجاد بشه کافیه.
یادتون باشه اگه این مایه رو زیادی هم بزنید، بافت مافین هاتون سفت می شه و اون لطافت خوشایندش رو از دست می ده. در نهایت، باید یه خمیر غلیظ، نرم و یه کم کش دار داشته باشید. اگه حس کردید خمیر خیلی سفت شده، یه قاشق شیر بهش اضافه کنید تا قوامش درست بشه.
مرحله ششم: دونه های انار رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه مافین وانیلی و انار، وقتشه دونه های انار رو به آرومی داخل ظرف حاوی خمیر بریزید. بعدش خمیر رو با قاشق چوبی یا لیسک با حرکت دورانی و ملایم فولد کنید. یادتون باشه فقط هدف اینه که دونه های انار به طور یکنواخت توی خمیر پخش بشن.
مراقب باشید دونه ها له نشن؛ وگرنه رنگ شون توی خمیر پخش می شه و شکل ظاهری خمیر رو خراب می کنه. در نهایت، باید خمیری داشته باشید که دونه های انار توی بافتش دیده می شن، بدون اینکه رنگ خمیر صورتی یا آبکی شده باشه. اگه دلتون بخواد مافین هاتون یه ته رنگ ملایم اناری پیدا کنن، می تونید فقط یه قاشق غذاخوری آب انار تازه به خمیر اضافه کنید؛ اگه میزان بیشتری آب انار داخل خمیر بریزید، خمیر مافین سنگین می شه و پف نمی کنه.
مرحله هفتم: خمیر مافین انار رو داخل قالب بریزید
حالا که خمیرتون آماده ست، با یه قاشق یا ملاقه کوچیک، خمیر رو به آرومی داخل قالب های مافین بریزید؛ طوری که حدود سه چهارم قالب ها پر از خمیر بشه. این میزان برترین میزان ست؛ چون مافین ها موقع پخت حسابی پف می کنن و اگه قالب تا لبه پر باشه، ازش سرریز می شن و ظاهرش به هم می ریزه. وقتی همه قالب ها پر شدن، برای خوشگل تر شدن کار، می تونید روی هر مافین چند تا دونه انار تازه قرار بدید تا بعد از پخت، سطح شون براق و قرمز بشه و جلوه قشنگی پیدا کنه.
مرحله هشتم: مافین انار رو بپزید
بعد از ریختن خمیر، قالب ها رو در طبقه میانی فر گرم بذارید و حدود 20 تا 25 دقیقه صبر کنید تا مافین ها کاملا پخته بشن. فقط حتما یادتون باشه درب فر رو تا اواخر پخت باز نکنید؛ وگرنه مافین ها پف شون رو از دست می دن.
وقتی زمان پخت تموم شد، یه خلال دندون تمیز بردارید و وسط یکی از مافین ها فرو کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد و خمیر بهش نچسبید، یعنی مافین هاتون کاملا پخته و آماده شدن. اما اگه میزانی خمیر چسبناک به خلال دندون چسبید، اجازه بدید مافین ها چند دقیقه دیگه توی فر بمونن؛ فقط حواس تون باشه زیادی نپزن، چون خشک می شن.
مرحله نهم: مافین انار رو خنک کنید
بعد از اینکه مافین هاتون پخته و طلایی شدن، قالب رو با احتیاط از فر بیرون بیارید. اجازه بدید مافین ها حدود 10 دقیقه همون طور داخل قالب بمونن تا کمی خنک بشن و خودشون رو بگیرن؛ وگرنه ممکنه مافین ها دچار شوک جرارتی بشن و پف شون بخوابه. بعد از گذشت این مدت، مافین ها رو با ملایمت از قالب جدا کنید و روی توری فلزی بذارید تا کاملا خنک بشن و بخارشون خارج بشه.
مرحله آخر: مافین انار رو تزئین و سرو کنید
وقتی مافین انار کاملا خنک شد، دیگه وقتشه تزئینش کنید. برای تزئین مافین انار می تونید از، دونه های انار تازه، یا بهره ببرید. برای نگهداری مافین انار، می تونید مافین ها رو داخل ظرف دربسته بذارید. در این صورت، مافین انار تا 2 روز در دمای اتاق تازه و نرم می مونه. اگه بخواید مدت بیشتری نگهداری کنید، می تونید مافین ها رو تا 5 روز داخل یخچال یا حدود 1 ماه در فریزر قرار بدید.
در صورت تمایل، برای خرید قند و خامه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه مافین انار شکلاتی
طرز تهیه مافین انار شکلاتی درست شبیه همون چیزیه که در دستور اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار، علاوه بر مواد اولیه بالا به 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو هم احتیاج دارید. به جز این، همه مراحل رو باید طبق رسپی اصلی دنبال کنید.
برای خرید پودر کاکائو می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مافین انار
- فر رو قبل از آغاز کار روشن کنید تا کاملا گرم بشه؛ این باعث می شه مافین ها خوب پف کنن.
- قالب مافین رو یا با کپسول آماده کنید یا کمی کره و روغن بمالید تا بعد از پخت، مافین بهش نچسبه.
- آرد، بیکینگ پودر و نمک رو حتما 2 تا 3 بار الک کنید تا بافت مافین سبک و پفکی بشه و گلوله نداشته باشه.
- تخم مرغ ها رو خوب هم بزنید تا یکنواخت بشن و بعد شکر و وانیل رو اضافه کنید تا ترکیب کرمی و لطیف داشته باشید.
- شیر و روغن باید هم دما با محیط باشن؛ اینطوری، مواد راحت تر با هم ترکیب می شن و خمیر بعدا خشک نمی شه.
- مواد خشک و مرطوب رو بیش از حد هم نزنید؛ وگرنه مافین ها سفت می شن.
- دونه های انار رو آروم اضافه کنید و خمیر رو فولد کنید تا دونه های انار له نشن.
- فقط سه چهارم قالب ها رو با خمیر پر کنید تا جای کافی برای پف کردن مافین ها داشته باشه.
- در طول پخت درب فر رو باز نکنید تا پف مافین ها حفظ بشه.
- برای اطمینان از پخت، وسط یکی از مافین ها خلال دندون فرو کنید؛ اگه تمیز بیرون اومد، معلوم می شه مافین آماده ست.
- بعد از پخت، مافین ها رو 10 دقیقه داخل قالب بذارید تا کمی خودشون رو بگیرن؛ بعد روی توری فلزی بذارید تا کامل خنک بشن.
- برای تازه موندن مافین ها، اون ها رو داخل ظرف دربسته نگه دارید؛ در دمای اتاق تا 2 روز، در یخچال تا 5 روز و در فریزر حدود 1 ماه ماندگاری دارن.
فوت و فن های خوشمزه شدن مافین انار
چطور مطمئن بشیم مافین ها پف می کنن؟
فر رو حتما از قبل گرم کنید؛ فقط سه چهارم قالب ها رو با خمیر پر کنید و در طول پخت درب فر رو باز نکنید.
به جای شیر گاو از چه چیز دیگه ای می تونیم برای درست کردن مافین کیکی استفاده کنیم؟
می تونید از شیر بادام، سویا یا جو دوسر بهره ببرید؛ فقط دمای مایع باید نزدیک دمای اتاق باشه.
چیکار کنیم مافین ها نرم و پفکی بمونن؟
مواد خشک و مرطوب رو فقط تا وقتی یکدست شدن هم بزنید و زیاد هم نزنید؛ به این ترتیب، بافت مافین لطیف و سبک می شه.
مافین های شیرینی چقدر موندگاری دارن؟
داخل ظرف دربسته تا 2 روز در دمای اتاق، تا 5 روز داخل یخچال و حدود یک ماه در فریزر تازه می مونن.
منبع: افق کوروش