طرز تهیه خرما پفکی (خرما پفی) مجلسی و خوشمزه برای ماه رمضان

به گزارش اخبار نجوم، خرما پفکی، خرما پفی یا خرما سوخاری، نوعی و افطار است که طعم و بافت فوق العاده جذابی دارد. این شیرینی، به خاطر استفاده از خرما در ترکیبات آن، بسیار مقوی بوده و برای برگرداندن انرژی روزه داران، بسیار مفید است. خرما سوخاری یا پفی را می توانید به عنوان میان وعده همراه با چای هم در دیگر ایام سال به صورت سرد یا گرم به عنوان ، سرو کنید. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه خرما پفکی یا خرما سوخاری و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه خرما پفکی (خرما پفی) مجلسی و خوشمزه برای ماه رمضان

طرز تهیه خرما پفکی در یک نگاه

برای درست کردن خرما پفکی بعد از این که آرد را دو بار الک کردید، خمیر مایه و شکر را در یک لیوان بریزید و کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه عمل کند. سپس ماست را به آرد الک شده اضافه کنید. مخلوط ماست و آرد را کمی هم بزنید. سپس وانیل، گلاب، مخلوط خمیر مایه به عمل آمده و شکر را هم اضافه کنید. این مایه را با همزن هم بزنید تا یکدست گردد.

نیم الی یک ساعت مایه شیرینی را استراحت دهید و در این فاصله هسته و در صورت تمایل پوست خرماها را جدا کنید. لای خرماها مغز گردو بگذارید و بعد از آغشته کردن خرماهای شکم پر به مایه شیرینی که آماده نموده بودید آن ها را در روغن داغ سرخ کنید.

برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه خرما پفکی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خرما پفکی ساده

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
خرما30 تا 40 عدد
آرد سفید قنادی1 لیوان فرانسوی دسته دار
ماست1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
وانیلنوک قاشق چای خوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
مغز گردوبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خرما سوخاری: 15 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه خرما پفکی یا خرما سوخاری

خرما پفکی یک شیرینی مقوی و بسیار خوشمزه برای افطار ماه رمضان است که همراه با چای، به عنوان جایگزینی برای قند یا شکر و حتی به جای خرمای ساده، می توانید آن را سرو کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه خرما پفکی سوخاری را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: مواد خرما پفکی را آماده کنید

ابتدا برای درست کردن خمیر سوخاری یا پفکی، آرد سفید را دو بار الک کنید تا نرم و لطیف گردد. آرد را کنار بگذارید. سپس خمیر مایه و شکر را در یک لیوان بریزید و کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه عمل کند. برای حدود 5 تا 10 دقیقه، خمیر مایه را استراحت دهید تا آماده گردد.

آرد سفید و شکر را می توانید به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

مرحله دوم: خمیر شیرینی را درست کنید

آرد الک شده را در یک ظرف مناسب بریزید و به آن ماست اضافه کنید، بهتر است ماست کمی ترش مزه باشد. مخلوط ماست و آرد را کمی هم بزنید. سپس وانیل، گلاب، مخلوط خمیر مایه به عمل آمده و شکر را هم اضافه کنید.

با همزن دستی یا لیسک آغاز به هم زدن مواد کنید تا کاملا مواد مخلوط شده و یکدست گردد. مایه شیرینی را به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا یک مایه لطیف به دست آید.

اگر مایه شیرینی سفت بود، کمی آب، شیر یا ماست به آن اضافه کنید. این مواد را خیلی کم و کنترل شده اضافه کنید تا مایه شیرینی شل نگردد. غلظت مایه شیرینی خرما پفکی، باید به مقدار ماست باشد، یعنی نه خیلی روان و نه خیلی سفت باشد.

برای خرید ماست، وانیل و گلاب می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

مرحله سوم: مایه شیرینی را استراحت دهید

مایه شیرینی که آماده شد، روی ظرف را با پارچه نخی یا سلفون بپوشانید و آن را در دمای محیط بگذارید. مایه شیرینی در این مدت، به خاطر استفاده از خمیر مایه در آن، حجیم تر می گردد. این مخلوط را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت استراحت دهید.

مرحله چهارم: خرماها را آماده کنید

در فاصله ای که مایه شیرینی در حال استراحت کردن است، خرماها را از یخچال بیرون بیاورید و هسته آنها را بیرون بیاورید. اگر پوست خرماها، ضخیم است، پوست آنها را هم بگیرید. روی خرماها را یک برش عمیق با چاقو بزنید و آن ها را باز کنید. هسته ها را خارج کنید و کنار بگذارید.

انواع خرما را از فروشگاه های همیشه تخفیف به صورت حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.

مرحله چهارم: مغز گردوها را در خرماها بگذارید

هر مغز گردو را چهار قسمت کنید. هر یک قسمت از گردوها را بین خرماها بگذارید و لبه های خرمای هسته شده را با فشار دست، به هم بچسبانید، طوری که گردو کاملا داخل خرما قرار بگیرد و خرما دوباره به شکل اولیه برگردد. همه خرماها را به همین شکل، با گردو، مغزدار کنید و در یک ظرف جداگانه بچینید و کنار بگذارید.

مغز گردو را می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: خرماها را در مایه شیرینی بیندازید

بعد از اینکه مایه شیرینی خرما پفکی استراحت کرد، روی ظرف را باز کنید و آن را با قاشق هم بزنید تا حباب های خمیر خارج گردد. مایه شیرینی نباید خیلی سفت شده باشد. سپس هر کدام از خرماهای شکم پر شده با گردو را در مایه شیرینی بیندازید و به آرامی با قاشق آن را در مایه شیرینی تکان دهید تا همه قسمت های خرما، به مایه خمیر شیرینی آغشته گردد.

مرحله ششم: خرماها را سرخ کنید

در یک تابه عمیق، روغن مایع سرخ کردنی بریزید، در حدی که 2 بند انگشت از کف تابه، روغن باشد. تابه را روی حرارت بگذارید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس خرمای مغزدار را از مایه شیرینی خرما پفکی، بیرون بیاورید و با احتیاط در تابه قرار دهید.

خرماهای دیگر را هم به همین شکل به مایه شیرینی آغشته نموده و در روغن سرخ کنید. بعد از اینکه کمی خرما سرخ شد، می توانید به آرامی با قاشق آن را تکان دهید تا همه قسمت های خرما پفکی، طلایی گردد.

روغن مایع سرخ کردنی را از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می توانید بخرید.

مرحله هفتم: خرما پفکی را سرو کنید

هر خرما پفکی که سرخ شد، آن را در یک بشقاب که کف آن را دستمال حوله ای گذاشته اید، قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد. وقتی همه خرماها را به شکل بالا سرخ کردید و روغن آنها گرفته شد، خرماها را در ظرف سرو بگذارید و روی آن را به دلخواه با پودر نارگیل یا انواع مغز آجیل تزیین و سرو کنید.

روش تهیه خرما پفکی با شیر و تخم مرغ

در این روش از طرز تهیه خرما سوخاری، به جای ماست از شیر استفاده می گردد. بعلاوه به مقدار 2 عدد تخم مرغ به مایه شیرینی خرما سوخاری اضافه می گردد. افزودن تخم مرغ، باعث پف دار شدن مایه شیرینی می گردد. البته در این روش دیگر احتیاجی به استفاده از خمیر مایه نیست و به جای آن می توانید کمی بیکینگ پودر اضافه کنید تا بافت مایه شیرینی، پف دار گردد.

، و را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خرما پفکی

  • برای سرخ کردن خرما پفکی حتما از روغن مایع سرخ کردنی بهره ببرید. استفاده از روغن جامد برای سرخ کردن خرما سوخاری، آن را سفت می نماید.
  • روغن باید کاملا داغ گردد و بعد شیرینی ها را در آن سرخ کنید.
  • مقدار روغنی که شیرینی خرما پفکی را در آن سرخ می کنید باید زیاد باشد، طوری که خرماها در آن شناور باشند و به کف تابه نچسبند.
  • برای صرفه جویی در مقدار روغن، از یک تابه کوچک و گود بهره ببرید.
  • برای خوش عطر و خوش طعم تر شدن شیرینی خرما پفکی، می توانید کمی پودر دارچین یا پودر هل هم به مایه شیرینی پفکی اضافه کنید.
  • خرما پفکی را هم می توانید به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خرما پفکی برای افطار

چه خرمایی برای تهیه خرما پفکی مناسب است؟

بهتر است برای درست کردن خرما سوخاری یا خرما پفکی، از خرما های نرم یا رطب بهره ببرید. خرمای مضافتی، خرمای کبکاب و … بافت نرمی دارند و برای تهیه این شیرینی مناسب هستند.

برای تهیه خرما پفکی، چه ماستی مناسب است؟

ماست مناسب برای تهیه خرما سوخاری، ماست خانگی ترش است. ماست نباید خیلی غلیظ باشد بنابراین از ماست چکیده استفاده نکنید. بعلاوه ماست های طعم دار برای درست کردن خرما پفکی مناسب نیستند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 اسفند 1403 بروزرسانی: 1 اسفند 1403 گردآورنده: nojumnews.ir شناسه مطلب: 1736

به "طرز تهیه خرما پفکی (خرما پفی) مجلسی و خوشمزه برای ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خرما پفکی (خرما پفی) مجلسی و خوشمزه برای ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید