جوان ترین نخست وزیر زن دنیا که بمب خبری رسانه ها شد، عکس
به گزارش اخبار نجوم، جماران نوشت: سانا مارین به عنوان جوان ترین نخست وزیر کنونی در دنیا سکان راهنمایی دولت را در فنلاند به دست گرفت. انتخاب این زن جوان برای رهبری دولت فنلاند، توجه رسانه ها را در سراسر دنیا به خود جلب کرد.
سانا مارین 34 ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند روز سه شنبه 10 دسامبر سوگند یاد کرد و جوان ترین نخست وزیر دنیا شد.
با استعفای انتی رینه، خانم مارین با 32 رای موافق و 29 رای مخالف از سوی شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.
مارین سومین نخست وزیر زن فنلاند است.انتخاب این زن جوان برای رهبری دولت فنلاند، توجه رسانه ها را در سراسر دنیا به خود جلب کرد. این وزیر زن را بیشتر بشتاسیم:
زندگینامه:
سانا میرلا مارین در 16 نوامبر سال 1985 در شهر هلسینکی پایتخت فنلاند به دنیا آمد.
او پیش از نقل مکان به شهر تامپره در شهرهای اسپو و پیرکالا زندگی می کرد.
در زمان نوجوانی اش والدینش از هم جدا شدند. خانواده او مسائل اقتصادی بسیاری داشت و پدرش الکلی بود.
پس از جدایی والدین اش، او با مادرش و زنی که شریک زندگی اش بود، زندگی می کرد.
مارین فرزند والدین همجنس گرا است. سانا مارین در مصاحبه اش با رسانه های فنلاندی گفته است که در یک خانواده شبیه به هیپی ها بزرگ شده و در آپارتمانی اجاره ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش بوده زندگی نموده است.
مارین تعریف نموده که مادرش همواره حامی او بوده و به او اعتماد به نفس داده تا باور کند می تواند هر کاری که تصمیم بگیرد، انجام دهد.
فعالیت کاری:
مارین در سال 2004 و در سن 19 سالگی از دبیرستان پیرکالا دیپلم گرفت. مارین اولین عضو خانواده بود که به دانشگاه راه یافت. او در سال 2017 از دانشگاه تامپره با فوق لیسانس علوم اداری فارغ التحصیل شد.
او در سال 2006 به حزب جوانان سوسیال دموکرات فنلاند پیوست و از سال 2010 تا 2012 معاون رهبر این حزب بود. مارین در سال 2008 کاندیدای انتخابات شهرداری ها شد اما رای نیاورد.
او از سال 2012 فعالیت سیاسی داشت. در انتخابات 2012 او در سن 27 سالگی در شورای شهر تامپره رای آورد و به عنوان عضو شورای شهر تامپره انتخاب شد.
مارین از سال 2013 تا 2017 رئیس شورای شهر تامپره بود. در سال 2017، وی دوباره در شورای شهر انتخاب شد.او همچنین عضو مجمع شورای منطقه تامپره است.
مارین در سال 2014 به عنوان معاون دوم رئیس حزب سوسیال دموکرات فنلاند انتخاب شد.در سال 2015 و در سن 30 سالگی به عنوان نماینده پیرکانما وارد مجلس فنلاند شد. چهار سال بعد او دوباره انتخاب شد. مارین در 6 ژوئن 2019 وزیر ترابری و ارتباطات شد.
در دسامبر 2019 او توسط حزب سوسیال دموکرات فنلاند برای پُست نخست وزیری این کشور به جای انتی رینه پیشنهاد گشت. حزب سوسیال دموکرات در انتخابات ماه آوریل بیشترین رای را آورد و به همین دلیل نخست وزیر از این حزب انتخاب می شد.
بعد از اینکه اعضای دولت ائتلافی به رینه به دلیل نحوه رسیدگی به اعتصاب کارکنان اداره پست رای اعتماد ندادند، او از مقام خود کنار رفت. وی پس از بالا دریافت اختلافات حزبش (سوسیال دموکرات) با حزب مرکزی اصلی ترین عضو دولت ائتلافی، استعفای خود را به رئیس جمهور فنلاند تحویل داد.
جوان ترین نخست وزیر دنیا:
مارین توانست از سد رقیب اش آنتی لیندتمن عبور کند و اکثریت آرا را به دست آورد و نخست وزیر فنلاند گردد.
به این ترتیب سانا مارین در 34 سالگی جوان ترین نخست وزیر دنیا شد. بعد از مارین، جوان ترین نخست وزیران دیگر اولکسی هونچاروک نخست وزیر اوکراین 35 ساله و جاسیندا آردن نخست وزیر نیوزیلند 39 ساله هستند.
مارین به عنوان رهبر حزب سوسیال دموکرات، با گرایش چپ میانه، یک دولت ائتلافی را با چهار حزب دیگر راهنمایی خواهد نمود.
احتمال اینکه مارین تغییر مهمی در سیاست های دولت ایجاد کند بسیار کم است چون برنامه دولت ائتلافی از قبل تعیین بوده است. با این حال مارین که در رای گیری انتخاب نخست وزیر با اختلاف کمی از رقیبش پیروز شد، برای همه روشن نموده است که تغییراتی در راه است.
او گفته است: برای اعتمادسازی باید خیلی کوشش کنیم.
او درباره سنش هم گفته است: من هرگز درباره سن یا جنسیتم فکر نمی کنم. من به دلایل ورودم به سیاست فکر می کنم. به این فکر می کنم چرا شهروندان به ما رای داده اند. فنلاند اغلب در گزارش های مجمع دنیای اقتصاد در میان برترین کشورها از نظر برابری جنسیتی واقع شده است. شاید سانا مارین به همین دلیل نقش جنسیت یا سن را در انتخابش به عنوان نخست وزیر کم اهمیت می داند.
مارین در شرایطی به مقام نخست وزیری فنلاند رسید که موج گسترده ای از اعتصابات این کشور را در برگرفته و تحت تاثیر آن، فراوری در بعضی از بزرگ ترین شرکت ها و کارخانجات متوقف شده است. اتاق صنایع فنلاند تخمین می زند که این اعتصاب ها در مجموع حدود 500 میلیون دلار از درآمد شرکت ها را کاهش دهد.
ائتلاف احزاب چپ میانه در فنلاند که از 6 ماه گذشته قدرت را به دست گرفته، توافق نموده است که برنامه سیاسی خود را با موضوع به صفر رسانده انتشار کربن ادامه دهد.
دشواری دیگری که جوان ترین نخست وزیر دنیا از اولین روز تکیه بر این جایگاه با آن روبرو است، ریاست دوره ای فنلاند در اتحادیه اروپا تا خاتمه امسال میلادی است. با وجود آنکه کمتر از یک ماه از سال 2019 و خاتمه دوره ریاست فنلاند مانده، نقش محوری این کشور در کوشش ها برای تصویب بودجه سال جدید اتحادیه اروپا کار مارین را سخت تر خواهد نمود.
هر چند اغلب واکنش ها به نخست وزیری سانا مارین و حضور رهبران زن در دولت جدید فنلاند مثبت بوده اما بعضی واکنش ها نیز جنسیت زده بود. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی در روزهای اخیر از یکی از رسانه های آلمان به دلیل زیبا و جوان خواندن نخست وزیر جدید فنلاند انتقاد کردند.
مارین دو روز پس از انتخاب به عنوان نخست وزیر، شانه به شانه در کنار رهبران 27 کشور اتحادیه اروپا و چهره های قدرتمندی همچون آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون در نشست سران این اتحادیه در بروکسل ایستاد.
مارین که میخواهد همکاری نزدیکی با متحدان اروپایی فنلاند داشته باشد می گوید: ما در کنار یکدیگر قویتر خواهیم بود. هیچ کدام از ما نمی تواند به تنهایی راهکار ها را پیدا کند.
نخست وزیر جوان فنلاند همچنین تحت تاثیر موضوعات مرتبط با تغییرات آب و هوایی قرار گرفته و بر این باور است که سیاستمداران متعلق به نسل های قدیمی تر به اندازه کافی به این چالش مهم توجه ننموده اند.
دولتی در دست زنان جوان:
دولت جدید فنلاند در حالی تحت راهنمایی سانا مارین کار خود را شروع نموده است که رهبران تمام احزاب شرکت کننده در این دولت ائتلافی زن هستند.
دولت فنلاند از ائتلاف احزاب سوسیال دموکرات، مرکزی (سنتر)، سبز، اتحاد چپ و مردم سوئدی زبان تشکیل شده است. رهبران چهار حزب از این پنج حزب زنانی هستند که کمتر از 35 سال دارند.
کاتری کولمونی 32 ساله که رهبر حزب مرکز (سنتر) است در دولت جدید معاون نخست وزیر و وزیر دارایی است. این سیاستمدار جوان در دولت قبلی فنلاند وزیر اقتصاد بود. حزب مرکزی به دنبال تمرکززدایی در فنلاند است.
ماریا اوهیسالو 34 ساله در دولت سانا مارین عهده دار سمت وزارت کشور است. او در ماه ژوئن امسال میلادی به رهبری حزب سبز فنلاند رسید. وزیر کشور فنلاند در کودکی فقر را تجربه نموده است. ماریا اوهیسالو هنگامی که والدینش بیکار بودند مدتی را بی خانمان بود.
لی اندرسون 32 ساله از سال 2016 یعنی زمانی که تنها 29 سال داشت رهبری حزب اتحاد چپ را برعهده دارد. او در دولت جدید فنلاند به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شده است.
آنا مایا هنریکسون 55 ساله در دولت سانا مارین به عنوان وزیر دادگستری معرفی شده است. او از سال 2016 تا به امروز رهبر حزب مردم سوئدی زبان در فنلاند است. آنا مایا هنریکسون اولین زنی است که به رهبری این حزب رسیده است. حزب مردم سوئدی زبان از حقوق اقلیت سوئدی زبان در فنلاند دفاع می نماید.
فنلاند در سال 2003 میلادی برای اولین بار یک زن را به عنوان نخست وزیر برگزید. این کشور پیش از آن در سال 2000 اولین رئیس جمهور زن را انتخاب نموده بود. هم اکنون حدود 47 درصد از اعضای مجلس فنلاند از زنان هستند. در کابینه جدید این کشور 12 نفر از 19 عضو کابینه را زنان تشکیل می دهند. امری که به این معنا است که فنلاند پس از اسپانیا بالاترین درصد حضور زنان در سمت وزارت را دارد.
الکساندر اشتوب نخست وزیر پیشین فنلاند و از مخالفان دولت جدید در واکنش به حضور چشمگیر زنان در این دولت در صفحه توئیتر خود نوشت: حزب من در دولت حضور ندارد اما از اینکه رهبران هر پنج حزب حاضر در دولت زن هستند، مسرورم.
زندگی شخصی:
همسر (شریک زندگی) سانا مارین، مارکوس رایکونن کارآفرین و نوآور (متولد سال 1985) است.
آنها دختری 22 ماهه به نام اما دارند.
دارایی او تا سال 2019، 400 تا 500 هزار دلار تخمین زده شده است. به گفته یک منبع، متوسط حقوق نخست وزیر فنلاند حدود 13،500 دلار آمریکاست.
علاقه مندی او بیشتر به خواندن و یا تماشای اخبار است.
مارین زمانی شهرت عمومی به دست آورد که در طول سال های 2013 تا 2017 ویدئوهایی از جلسات داغ و بحث برانگیز او در یوتیوب منتشر شد. تمرکز او بر تغییرات اقلیمی، برابری جنسیتی و رفاه اجتماعی است. شعارش این است که می خواهد جامعه ای بسازد که هر کودکی بتواند چیزی گردد و هر فردی بتواند با کرامت رشد و زندگی کند.
او 49.9 هزار فالور در اینستاگرام دارد.
2323
منبع: خبرآنلاین