انعقاد توافق نامه همکاری بین وزارتخانه های علوم و تعاون، کار و رفاه اجتماعی
به گزارش اخبار نجوم، توافق نامه اجرایی برنامه ملی اشتغال جمهوری اسلامی ایران به منظور اجرای بخشی از برنامه ملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، توافق نامه اجرایی برنامه ملی اشتغال جمهوری اسلامی ایران، ذیل مصوبات شورای عالی اشتغال، به منظور اجرای بخشی از برنامه ملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار با هدف ایجاد به طور میانگین سالانه یک میلیون فرصت شغلی طی سال های 1400 الی 1404 بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد.
این توافق نامه با هدف افزایش انطباق آموزش های تخصصی با احتیاج بازار کار به منظور ایجاد و تثبیت اشتغال و ارتقای مهارت تخصصی و اشتغال پذیری فارغ التحصیلان به امضاء رسید.
توسعه آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کسب و کار برای دانشجویان به وسیله غنی سازی اوقات فراغت و برنامه های فوق برنامه و با استفاده از ظرفیت دروس مختلف مرتبط و فعال سازی دانشگاهی، پیگیری لحاظ امتیاز (ترفیع - ارتقاء) برای اساتیدی که به اشتغال دانشجویان و دانش آموختگان یاری می نمایند، یاری دانشگاه ها به شناسایی مزیت های اقتصادی و فرصت های اشتغال و بهبود فضای کسب و کار در استان ها و شهرستان ها با روش های علمی و یاری به تقویت و ترویج فناوری های مربوط به فراوری و ایجاد اشتغال در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و محلی از جمله مفاد این توافق نامه است.
از دیگر مفاد این توافق نامه می توان به یاری به تقویت و ترویج فرهنگ کار، تعاون و اشتغال و کارآفرینی بین دانشجویان و اساتید دانشگاه، برنامه ریزی برای تقویت کلینیک های مشاوره اشتغال و کسب و کار برای دانشجویان، برنامه ریزی برای تقویت فعالیت های نوآورانه و فن آورانه در دانشگاه ها، ایجاد امکان استفاده از امکانات موجود در دانشگاه ها (فضا و تجهیزات و…) برای اشتغال دانشجویان و دانش آموختگان، ثبت اقدامات مرتبط با اشتغال در سامانه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یاری به انطباق آموزش و بازار کار اشاره نمود.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس این توافق نامه متعهد است نسبت به ایجاد و توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در منطقه ها هدف و برای گروه های هدف مطابق برنامه اعلامی و بعلاوه نسبت به ورود اطلاعات و داده های برنامه ای با جزئیات مشخص جامعه هدف، منطقه ها جغرافیایی، منابع اقتصادی و نقش آفرینی در حلقه و عوامل موثر در اشتغال در درگاه داشبرد برنامه ملی اقدام نماید.
ایجاد زمینه فعالیت و مشارکت طرفین در اکوسیستم ملی اشتغال جهت راهبری و نظارت بر برنامه های اشتغال، اقدام و پیگیری لازم جهت تسهیل در اجرای برنامه های اشتغال در هماهنگی با سایر نهاد های ذیربط در حوزه تدوین برنامه و بودجه در سطح ملی و استانی و هماهنگی و پیگیری لازم جهت تأمین منابع اقتصادی برنامه های اشتغال نیز از تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس این توافق نامه است.
لازم به ذکر است این توافق نامه که به وسیله محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضاء رسید، برای طرفین به مدت دو سال نافذ و لازم الاجراست.
منبع: خبرگزاری دانشجو