طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای

به گزارش اخبار نجوم، شیشلیک شاندیز یکی از لذیذترین کباب های ایرانی است که شهرت بسیاری دارد. جالب است بدانید که رمز خوشمزه بودن این کباب در روش مزه دار کردن شیشلیک است.

طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شیشلیک شاندیز از دنده گوسفند تهیه می گردد، اما گوسفند هر چه کوچکتر باشد، طعم کباب بهتر است. برای تهیه این کباب نباید دنده را از گوشت جدا کنید و به همان شکل باید به سیخ بزنید. دو نکته اساسی در تهیه این کباب وجود دارد، یکی مزه دار کردن شیشلیک و دیگری تهیه سسی که روی منقل باید به گوشت بزنید. اگر این دو مورد را به دقت انجام دهید، طعم شیشلیک دقیقا مطابق نوع سنتی آن خواهد بود. طعم شیشلیک تا حد زیادی به دنده کباب کرمانشاهی شباهت دارد.

طرز تهیه شیشلیک شاندیز

به منظور تهیه این کباب برای دو الی سه نفر، به یک ساعت و نیم زمان (به جز زمانی که گوشت ها برای مزه دار شدن باید در یخچال بماند) و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

مواد لازم در طرز تهیه کباب دنده شاندیز
گوشت دنده گوسفند یا بره12 تیکه
پیاز2 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
ماست چکیده2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
روغن زیتونیک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 الی 3 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، آویشن، فلفل سیاه، زیره و نمکبه میزان لازم

نکته: در طرز تهیه شیشلیک در منزل، از گوشت دنده گوساله نیز می توانید بهره ببرید.

روش تهیه شیشلیک شاندیز

  • چربی و پوست نازکی را که روی گوشت انتهای دنده است جدا کنید، زیرا مانع از پخته شدن گوشت خواهد شد. توجه داشته باشید که چربی روی خود دنده را جدا نکنید. دنبه روی دنده، لذیذترین دنبه است و نباید آن را از گوشت جدا نمایید. سپس گوشت را به خوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته گردد.

مزه دار کردن شیشلیک

  1. دنده ها را در ظرف قرار دهید و زعفران را به آن اضافه کنید. تمام گوشت را آغشته به زعفران نمایید.
  2. پیاز را با رنده درشت رنده نموده و به گوشت اضافه کنید. اگر پیاز را رنده ریز بزنید، نمی توانید آن را به راحتی از گوشت جدا کنید.

  3. اکنون را اضافه و به آرامی با دست بهم بزنید تا گوشت کاملا به این مواد آغشته گردد.
  4. فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، روغن زیتون و یک قاشق آبلیمو را به گوشت اضافه کنید.
  5. درب ظرف را با سلفون یا کاغذ آلومینیوم بپوشانید و به مدت دو الی 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار گردد.

  6. تا زمانی که گوشت مزه دار می گردد، سس کباب را آماده کنید. برای آماده کردن سس کباب ابتدا کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید، بعد از اینکه آن را از روی حرارت برداشته و هنوز گرم است، یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه نموده و بهم بزنید. سپس فلفل سیاه، زیره، آویشن و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.

  7. هنگامی که گوشت ها مزه دار شد، پیاز را کاملا از آن جدا کنید. اگر پیاز به گوشت چسبیده باشد، روی منقل می سوزد و باعث بد طعم شدن کباب می گردد.

  8. اکنون گوشت ها را به سیخ بزنید. در حالت رستورانی، هر شش تکه دنده را به یک سیخ می زنند، اما در منزل این تعداد به سلیقه شما بستگی دارد.

  9. اگر گوشت متصل به دنده عظیم است، با یک چاقو تیز شیارهای کم عمقی روی آن ایجاد کنید تا بدون آنکه روی گوشت بسوزد، تمام آن مغزپخت گردد.
  10. گوجه ها را نیز به سیخ بزنید.

  11. آتش را درست کنید و زمانی که از شعله افتاد، آن را یکنوخت پخش کنید تا زغال ها همسطح شوند.

  12. کباب ها را روی منقل قرار دهید و از سس به آن ها بزنید. دائما زیرورو کنید تا دو طرف ششیلیک شاندیز کاملا پخته گردد.

  13. هنگام کباب شدن کباب کمی نمک نیز روی کباب ها می پاشیم. اگر نمک را از اول به سسی که برای مزه دار کردن کباب درست کردید، اضافه کنید، باعث سفت شدن گوشت خواهد شد.

  14. در آخر نیز گوجه ها را کباب کنید. می توانید گوجه فرنگی ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و سپس به سیخ بزنید تا کاملا کبابی و مغزپخت شوند.

  15. زمانی که می خواهید کباب را از سیخ جدا کنید، به آرامی اینکار را انجام دهید تا بافت دنده از هم متلاشی نگردد.

شیشلیک شاندیز آماده است، این کباب را باید گرم سرو کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری فلفل سبز را نیز به همراه گوجه ها سیخ بزنید.

چند نکته:

  • توجه داشته باشید که تمام پیازها را از گوشت جدا کنید، زیرا باعث بد طعم شدن کباب خواهد شد.
  • گوشت را بیش از شش الی هفت ساعت در سس برای مزه دار شدن نگذارید.
  • ادویه ها عامل اصلی در مزه دار شدن گوشت هستند، بنابراین آن ها را حذف نکنید.

سخن آخر

آبلیمو و ماست باعث ترد شدن گوشت می شوند، پیاز بوی بد آن را از بین می برد، زعفران رنگ زیبایی به گوشت می دهد و ادویه ها نیز آن را مزه دار خواهند کرد؛ بنابراین در مزه دار کردن گوشت و تهیه سس آن توجه کامل را داشته باشید تا طعم شیشلیک دقیقا مانند شیشلیک شاندیز باشد. این کباب را همراه با برنج سرو کنید و از دوغ به عنوان نوشیدنی کنار آن استفاده نمایید. اگر قصد دارید از گوشت گوساله استفاده نموده و دوغ نیز در کنار آن سرو کنید، به دلیل سرد بودن طبع گوشت گوساله، حتما پونه به دوغ اضافه کنید تا سردی طبع آن از بین برود.

پیشنهاد می کنیم طرز تهیه چلوکباب وزیری، غذایی خوشمزه و اصیل و طرز تهیه کباب سلطانی ایرانی (برگ و کوبیده) را نیز در خبرنگاران بخوانید.

منبع: setare.com
انتشار: 28 اسفند 1399 بروزرسانی: 28 اسفند 1399 گردآورنده: nojumnews.ir شناسه مطلب: 824

به "طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید