خواص شگفت انگیز تخم شربتی
به گزارش اخبار نجوم، خواص تخم شربتی برای افرادی که می خواهند پوست و مو زیبایی داشته باشند و یا دردهای معده و گوارشی را درمان نمایند عالی است. تخم شربت یکی از درمان های گیاهی فشارخون و آرامش اعصاب می باشد. در ادامه با ما همراه باشید.
شاید قبلا بارها تخم شربتی را در فروشگاه ها یا عطاری ها دیده باشید و به راحتی و بدون توجه از کنار این دانه های بسیار مغذی عبور نموده باشید اما با خواندن مطالب زیر مطمئنا دیگر این کار را نخواهید کرد. در اینجا قرار است برخی از خواص شگفت انگیز تخم شربتی را که به ریحان شیرین، دانه فالوده یا دانه Turkmaria نیز معروف است، کشف کنید.
به کاهش وزن یاری می نمایدتخم های شربتی، مقادیر بالایی اسیدهای چرب امگا 3 دارند و درنتیجه، غنی از آلفا لینولنیک اسید (ALA) هستند. این اسیدها به افزایش متابولیسم چربی سوزی در بدن یاری می نمایند. این دانه ها سرشار از فیبر نیز هستند، بنابراین شما را به مدت طولانی تری سیر نگه می دارند و از هوس های غذایی جلوگیری می نمایند. شما می توانید برای کنترل اشتهایتان از آنها به عنوان یک میان وعده قبل از غذای اصلی بهره ببرید. برای این منظور کافی است آنها را به یک کاسه ماست اضافه کنید یا اندازهی از آنها را روی سالاد میوه بپاشید.
حرارت بدن را کاهش می دهدتخم های شربتی در برخی از کشورهای آسیایی مانند تایلند به همراه آب، شکر، عسل و گاهی اوقات شیرنارگیل برای درست کردن نوعی نوشیدنی به کار می فرایند. این یک نوشیدنی عالی برای روزهای گرم تابستان است. تخم های شربتی یکی از برترین خنک نماینده های بدن هستند. آنها حرارت بدن را کاهش می دهند و به همین علت است که مردم معمولا آنها را به نوشیدنی های طراوت بخش، شربت ها یا میلک شیک ها اضافه می نمایند.
سطوح قند خون را کنترل می نمایدتخم های شربتی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید هستند، چون می توانند سطوح قند خون را کنترل نمایند. آنها متابولیسم بدن شما را کُند می سازند، بنابراین تبدیل کربوهیدرات به گلوکز را کنترل می نمایند. شما می توانید دانه های ریحان خیس خورده را در یک لیوان شیر مخلوط کنید و به عنوان صبحانه بنوشید. این نوشیدنی برای افراد دیابتی، بسیار سالم و مفید است.
یبوست و نفخ را از بین می بردتخم های شربتی، بدن را به طور طبیعی سم زدایی می نمایند و باعث تنظیم حرکات روده می شوند. روشی مؤثر برای رفع یبوست آن است که به مدت چند شب قبل از رفتن به رختخواب، یک لیوان شیر مخلوط شده با تخم شربتی بنوشید. این نوشیدنی به عنوان یک پاک نماینده معده عمل می نماید. تخم های شربتی حاوی روغن های فرّاری هستند که به ازبین بردن گاز و نفخ دستگاه گوارش یاری می نمایند و برای هضم مفیدند.1
بیماری های تنفسی را با تخم شربتی رفع کنیدتخم شربتی برای درمان بیماری های تنفسی مفید است. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم ، سرفه ، سرماخوردگی ، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
نام دیگر تخم شربتی دانه چپا است که دانه های چیا سرشار از مواد مغذی هستند و به نوعی قهرمان گمنام هستند. پایین بودن سطح منیزیم بدن باعث سردرد و خستگی میگردد. منیزم موجود در تخم شربتی به کاهش کورتیزول (هورمون استرس) یاری میکند. باز هم برای استفاده از این ماده معدنی علت میخواهید؟
دانه های چیا بعلاوه حاوی ترپیتوفان و آمینو اسید هستند که باعث افزایش فراوری سروتونین در بدن می شوند. سروتونین به بدن یاری میکند با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم تر داشته باشد.
زغال اخته برای داشتن اندازه بالای آنتی اکسیدان همواره مورد ستایش بوده است. اما حالا میخواهیم دانه چیا با زغال اخته مقایسه کنیم. اندازه آنتی اکسیدان موجود در یک وعده از دانه چیا سه برابر قوی تر از آنتی اکسیدان موجود در زغال اخته است. آنتی اکسیدان ها برای سلامت ضروری هستند، چرا که علاوه بر مراقبت از پوست بدن ، از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد دفاع مینمایند.
خواص تخم شربتی برای درمان دردهای معده و گوارشتخم شربتی برای درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می گردد. در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می گردد.
تخم شربتی فیبر غذایی فوق العاده ای دارد و به همین علت، برای گوارش و درمان بافت های گوارشی عالی است.
چرا باید بعد از خوردن یک غذای تند اندازهی از این دانه های مغذی را بجوید؟ تخم شربتی حاوی اندازه زیادی پتاسیم است ،معادل دو برابر پتاسیم موجود در موز، که یاری میکند کمتر دچار نفخ شوید.
خواص تخم شربتی برای آرامش اعصاببرای تقویت اعصاب روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید. تخم شربتی خلق و خوی فرد را خوب می نماید، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی ، میگرن و مالیخولیا را رفع می نماید.
خواص تخم شربتی برای دهان و دندانخواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی تخم شربتی می تواند باعث پیشگیری از پوسیدگی دندان ها گردد. بعلاوه باعث از بین رفتن بوی بد دهان و خوش بوتر شدن بوی دهان نیز می گردد.2
درمان سرماخوردگیدر طب سنتی از تخم شربتی برای درمان سرماخودگی استفاده می گردد. تخم شربتی حاوی مقادیر غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های مفید است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و به همین جهت برای پیشگیری و درمان سرماخودگی مفید است.
ضد آفتاب قوی و طبیعیتخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که همین امر باعث شده است تخم شربتی به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی شناخته گردد. برای محافظت از پوست در مقابل اشعه های مضر نور خورشید باید از تخم شربتی به صورت موضعی استفاده گردد.
رفع چین و چروک های پوست با تخم شربتیهمانطور که می دانید رادیکال های آزاد اگر کنترل نشوند می توانند باعث ایجاد چین و چروک های متعدد روی پوست صورت و گردن شوند. تخم شربتی با دارا بودن مقادیر غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها می تواند رادیکال های آزاد را کنترل کند و باعث جوان سازی و رفع چین و چروک روی پوست گردد.
سفید کردن رنگ پوستیکی دیگر از فواید تخم شربتی این است که می تواند باعث روشن تر شدن پوست صورت گردد. تخم شربتی با دارا بودن مقادیر غنی از اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های قوی در صورتی که به صورت ماسک استفاده گردد می تواند باعث روشن تر شدن پوست صورت گردد.
برای تهیه ماسک تخم شربتی 1 قاشق چایخوری تخم شربتی را آسیاب کنید و به همراه 1 قاشق چایخوری لیمو ترش و 1 قاشق چایخوری آب ولرم ترکیب کنید و به صورت ماسک روی صورت قرار دهید. پس از گذشت 30 دقیقه ماسک را با آب سرد بشویید.
درمان عفونتیکی از خواص روغن تخم شربتی این است که می تواند به درمان انواع عفونت های بدن یاری شایانی کند. از عفونت هایی که می توان با روغن تخم شربتی آنها را درمان کرد می توان به عفونت جای زخم ، بریدگی ، عفونت پوست ، عفونت مثانه و … اشاره نمود.3
سرشار از فیبرتخم ریحان دارای مقادیر فراوان فیبر - بخصوص فیبر محلول - از جمله پکتین می باشد.
باعث ایجاد احساس سیری در فرد می گرددپکتین برای مدت طولانی تری معده را پر نگه داشته و سطح هورمون هایی که مسئول ایجاد احساس سیری هستند را تحریک می نماید.
روماتیسم، آرتروز و نقرسدانه های ریحان دارای خواص ضد درد، ضد ورم و ضد التهابی هستند و به همین علت در طب آیورودا از آن ها برای درمان درد و ورم ناشی از روماتیسم، آرتروز و نقرس استفاده می گردد.
منبع گیاهی چربی امگا 3تخم ریحان حاوی میانگین 2.5 گرم چربی در هر 1 قاشق غذاخوری (13 گرم) می باشد. این اندازه با توجه به شرایط مختلف رشد گیاه فرق دارد.
حدود نیمی از این اندازه چربی - 1240 میلی گرم در هر قاشق غذاخوری - را نوعی چربی امگا 3 به نام آلفا لینولنیک اسید تشکیل می دهد.
تنها 1 قاشق غذاخوری تخم ریحان می تواند بیشتر یا حتی همه احتیاج روزانه بدن به آلفا لینولنیک اسید را تامین می نماید.
بدن انسان از آلفا لینولنیک اسید برای فراوری انرژی استفاده می نماید، این چربی دارای خواص ضد التهابی می باشد و خطر ابتلا به بیماری های خاصی همانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
استرس و افسردگیگفته می گردد که تخم شربتی دارای خواص آرام بخش قوی بوده که با کاهش استرس و اضطراب به بهبود خلق و خوی افراد و درمان افسردگی یاری می نماید.
بعلاوه منیزیم موجود در تخم شربتی با کاهش سطح کورتیزول خون به رفع خستگی و درمان بی خوابی یاری می نماید.4
پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.namnak.com
3.www.parsiday.com
4.www.coca.ir
منبع: راسخون