به هوای بهار باغبانی کنید
به گزارش اخبار نجوم، روزنامه جام جم: حالا که از شنیدن خبر های منفی که این روز ها کم نیستند خسته شده اید و حوصله انجام هیچ کاری را هم ندارید، به اولین مرکز فروش گل و گیاه و وسایل جانبی آن بروید. کمی در آن فضا قدم بزنید. بوی خاک و برگ ها را نفس بکشید. به رنگ های بی نظیر گل ها و به بی نهایت رنگ سبزی که اطراف شما را فراگرفته، خوب نگاه کنید. بعد یک جعبه گل، مثلا پامچال، مینا، بنفشه، مارگریت و... را انتخاب کنید.

جهت دریافت خدمات طراحی محوطه ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
خاک هم یادتان نرود. بعد به خانه برگردید و گل ها را داخل باغچه یا جعبه های خالی از گل لب ایوان بکارید. خواهید دید که هرچه ترس و اضطراب و ناامیدی است از سر انگشتان شما به خاک می ریزد و آرام می شوید. آن قدر آرام که اصلا یادتان می رود فلانی چه گفت و چه کرد... روز های آخر اسفند و نزدیک شدن به بهار را بهانه کردیم تا درباره اثر های جسمی و روانی مثبت باغبانی با هم صحبت کنیم.
دو گروه از افراد مبتلا به استرس
از سوی انجمن سلامت روان آلمان، برای آنالیز تاثیر باغبانی و مطالعه برای کاهش استرس انتخاب شدند. گروه مطالعه باید به مدت یک ماه، هر روز به مدت 30 دقیقه مطالعه نموده و گروه باغبانی، روزانه به مدت نیم ساعت، باغبانی انجام می دادند. پس از گذشت این مدت، نتیجه آنالیز نشان داد نه تنها میزان استرس گروه باغبانی کاهش یافته، بلکه سطح ترشح هورمون کورتیزول - موسوم به هورمون استرس در این گروه کاهش چشمگیری داشته است.
بالا رفتن سطح کورتیزول نه تنها زمینه ساز استرس و اضطراب است، بلکه می تواند عوارض جانبی ای مانند اضافه وزن و چاقی، اختلال در حافظه و یادگیری و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز به دنبال داشته باشد. در این پژوهش تعیین شد کاهش میزان کورتیزول باعث افزاش میزان هورمونی از مغز می گردد که به افزایش اعتماد به نفس افراد نیز یاری می نماید.
محافظ قلب و رگ ها
کاشت گل و گیاه و رسیدگی روزانه به گلدان ها یا گل های باغچه، می تواند معادل حدود دو ساعت و نیم ورزش مفید در طول هفته باشد. با این میزان تحرک بدنی، خطر سکته قلبی و مغزی کاهش می یابد. به این دلیل که چربی اضافی در دیواره رگ ها رسوب ننموده و از سوی دیگر تحرک بدنی، دستگاه گردش خون را به فعالیت و جریان بهتر وادار می نماید. اگر به مدت 10 دقیقه، هر روز، زیر نوی ملایم آفتاب باغبانی کنید، ویتامین دی مورد احتیاج برای حفظ سلامت قلب نیز تامین خواهد شد. بهترین شکل و مدت زمان باغبانی، 15 دقیقه صبح و 15 دقیقه نزدیک به غروب آفتاب است. این کار هم باعث تقسیم زمان تحرک بدنی شده و هم این که در آستانه غروب دچار استرس و اضطراب نخواهید شد.
ورزش دست
با بالا بردن دست ها اصطلاحا عضله ها خشک شده و تحلیل می فرایند. به همین دلیل دست و پا، کیفیت حرکتی و مهارت سابق خود را از دست می دهند. اما باغبانی که ترکیبی از حرکت های مختلف در هنگام استفاده از وسایل مختلف باغبانی اعم از قیچی، بیل، بیلچه، اره و... است، نوعی فیزیوتراپی طبیعی برای دست هاست. به همین دلیل باغبانی می تواند علاوه بر حفط مهارت های دست و تقویت صندلی فرماندهی این کار ها در مغز، به بازیافت برخی از مهارت ها نیزیاری کند.
دشمن فراموشی
بیماری فراموشی یا آلزایمر، بیماری مرموزی است که دانشمندان دلیل درست و دقیقی برای آن پیدا ننموده اند؛ جز این که زوال سلول های مغز و تحلیل عملکرد آنها، زمینه ساز ابتلا به آلزایمر است. اما پژوهش ها نشان می دهد باغبانی تا 47 درصد می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد! که آمار امیدوارکننده و بالایی است. اما چرا باغبانی چنین اثری دارد؟ باغبانی مجموعه ای از فعالیت ها شامل، مهارت های دست و پا، حرکت های کششی و مقاومتی بوده و از سوی دیگر باعث بالا بردن توان حل مساله، تصمیم گیری و مهارت جسمی و روانی مختلف است. به همین دلیل هم سلول های مغز اعم از حرکتی و حسی را دائما در حال تحریک و حرکت نگه داشته و به این ترتیب خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
دوست سیستم ایمنی
گلکاری و خاک بازی! باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن می گردد. بله! درست است. البته که بیشتر مواقع با دستکش باغبانی می کنیم؛ اما باکتری مقیم خاک به نام مایکوباکتریوم واسه آ که به شکل طبیعی در خاک زندگی نموده و از طریق باغبانی زیر ناخن ها یا به چین های دست ما وارد شده و به بدن راه پیدا می نماید. این باکتری باعث بالارفتن عملکرد سیستم ایمنی شده و درنتیجه مانع از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا دیگر بیماری های فصلی مانند حساسیت ناشی از سرما و سوز هوا می گردد.
اول ایمنی، بعد باغبانی
مثل هر کار دیگری، باید پیش از آغاز و درحین انجام کار، به مواردی دقت کنیم تا دچار آسیب نشویم.