آواتر 11 یا آواتار 11 را بشناسید، Avatr 11 شاهکار نادر فقیه زاده در ایران
به گزارش اخبار نجوم، آواتر 11 یا Avatr 11 شاهکاری از نادر فقیه زاده طراح برجسته ایرانی است که قرار است پای آن به خیابان های ایران باز گردد. این خودرو محصولی از جوینت ونچر هواوی، چانگان و CATL است که به اشتباه در ایران آن را آواتار 11 می نامند. این برند به هدف فراوری خودروهای الکتریکی لوکس پا به میدان گذاشته است.
خبرنگاران - رضا نوروزی: آواتر 11 که حدود یک ماه پیش مجوز استاندارد گرفت، قرار است در ایران عرضه گردد. جوینت ونچر هواوی، چانگان و CATL یکی از فزونین جوینت ها برای فراوری یک خودرو مجذوب کننده می تواند باشد. علت این فزونی، سرآمدی هر سه شرکت در حوزه کاری خود است. در این جوینت، وظیفه طراحی خودروها به استودیو طراحی چانگان در مونیخ محول شد. سرطراح این استودیو، طراح ایرانی نادر فقیه زاده طراح سابق BMW است. هواوی وظیفه فراوری سیستم اطلاعات تفریح، فناوری های آنلاین و زیست بوم ارتباطی خودرو با سایر دستگاه های هوشمند را برعهده گرفت. CATL نیز مجموعه باتری و سایر اجزای مرتبط را فراوری خواهدکرد. در شرکت آواتر، چانگان 40.99 درصد سهم دارد و سهام CATL برابر با 17.1 درصد است . بعلاوه آواتر به تازگی بیان کرد که با همکاری BP (برتیش پترولیوم غول نفتی بریتانیا)، قرار است شبکه شارژ سریع را در چین راه اندازی کند .
پیشرانه آواتر 11 / Avatr 11
آواتر 11، مجهز به سیستم های الکترونیکی ساخت هوآوی خواهد بود. این خودرو مجهز به دو موتور برقی با مجموع 570 اسب بخار قدرت و 650 نیوتن متر گشتاور است. نسخه استاندارد با پک باتری 90 کیلووات ساعتی عرضه می گردد و توان پیمایش 555 کیلومتر را دارد. در این نسخه شتاب صفر تا صد 3.98 ثانیه در شرایط استاندارد اعلام شده است. نسخه دیگر آواتر 11، لانگ رنج نام دارد و با پک باتری های 116 کیلووات ساعتی، توان پیمایش 680 کیلومتر را دارد. هر دو نسخه پیشرانه مشابهی دارند و تنها تفاوت آن ها در ظرفیت باتری و شتاب است. شتاب صفر تا صد نسخه لانگ رنج 4.5 ثانیه است.
امکانات و آپشن ها
سیستم رانندگی هوشمند آواتر 11، AVATRANS نام دارد. این سیستم شامل 34 سنسور مختلف، از جمله 3 LiDAR است. لیدار که مخفف عبارت Light Detection and Ranging است، یک روش سنجش از دور است که از نور به شکل لیزر پالسی برای مقدار گیری برد (فاصله های متغیر) استفاده می نماید. قدرت محاسباتی این سیستم، به 400 TOPS می رسد. این سیستم شامل مواردی همانند یاری به تغییر لاین، تشخیص عابر پیاده، تشخیص چراغ هدایت رانندگی و… است.
کنسول وسط این کراس اور مدرن به سه نمایشگر مجهز است. صفحه اصلی 15.6 اینچ و سیستم عامل آن Harmony OS هوآوی است که توانایی کنترل با صدا و اشاره را دارد. صفحه کیلومترشمار یا کلاستر و مانتیور سرنشین نیز هر دو 10.25 اینچی هستند.
یکی از نکات مجذوب کننده طراحی داخلی آواتر 11، فرمان اسپرت 6 ضلعی آن است. در مرکز کابین، شارژر بی سیم برای دو گوشی موبایل و جالیوانی مخفی در نظر گرفته شده است. یکی از ویژگی های آواتر 11، سیستم صوتی آن است. این سیستم 14 اسپیکر و یک آمپلی فایر 12 کاناله دارد و به حذف صدای جاده (RNC) و تقویت صدای فعال (ASE) مجهز است. برای فضای داخلی کابین امکان سفارش سه رنگ Burgundy، خاکستری روشن، مشکی تیره وجود دارد. آواتر 11 با چهار و پنج صندلی عرضه می گردد. بعلاوه در آواتر 11 دو محفظه بار در جلو و عقب خودرو قرار گرفته است. ظرفیت قسمت عقب معین نیست، اما محفظه جلویی 95 لیتر ظرفیت دارد.
قیمت و زمان ورود به بازار
زمان ورود به بازار و قیمت این خودرو هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. اما سقف قیمتی ورود خودروهای برقی 40 هزار دلار است. قیمت Avatr 11 در چین با توجه به تیپ ها و آپشن ها بین 39 هزار دلار تا 50 هزار دلار است. پس، تنها نسخه پایه امکان ورود به بازار ایران را دارد. تعرفه ورود خودروهای الکتریکی بالاتر از 30 هزار یورو 26 درصد به علاوه چهار درصد حقوق گمرکی است. به این مبلغ 10 درصد مالیات ارزش افزوده و سه درصد عوارض شهرداری و دو هزار دلار هزینه حمل افزوده می گردد. با توجه به قیمت 50 هزار تومانی دلار نیما که مرجع واردات است، قیمت آواتر 11 در حدود دو میلیارد و 888 میلیون تومان خواهدبود.
رقیب این خودرو در بازار ایران Audi Q4 50 Etron خواهد بود.
منبع: بیت ران