آشنایی با خواص و مضرات تمبر هندی

به گزارش اخبار نجوم، نام تمر هندی برگرفته از نام تمبر به معنای خرمای خشک است؛ میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوه ای یا قهوه ای متمایل به قرمز خواهد شد.

آشنایی با خواص و مضرات تمبر هندی

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید.

طعم این میوه زمانی که خوب نرسیده بسیار ترش است و هر چه بیشتر می رسد شیرین تر می گردد و بچه ها آن را به عنوان تنقلات می خورند.

این گیاه از خانواده نخودهاست و میوه هایی شبیه باقلا دارد که در ماداگاسکار به عنوان درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می گردد.

میوه های این گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم است و به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذا، دسر، شربت و آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد.

در هندوستان نه تنها میوه بلکه گل و برگ های این گیاه برای پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین نوع آن تمرهندی قرمز رنگی است که حدود هفت ماه تا یک سال از عمر میوه آن گذشته باشد؛ البته کهنه یا فاسد شده آن کیفیت لازم درمانی را نخواهد داشت. (رطوبت و ترشی تمرهندی از بین نرفته باشد)

خواص درمانی:

  • تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
  • تمبر هندی دارای قند،پروتئین،اسید سیتریک،اسید مالیک،ویتامین C،کلسیم،پتاسیم،آهن و مواد فیبریبوده و فاقد ویتامین A،سدیم،چربی و کلسترول است.
  • تمبر هندی به دلیل آنکه فاقد چربی،کلسترول،سدیم و سرشار از پتاسیم است باعث کاهش فشار خون و چربی خون می گردد که جوش جلدی و التهاب ناشی از آن را کاهش می دهد.
  • پوست تمبر هندی نیز قابض و رفع نماینده اسهال است.
  • خوردن تمبر هندی باعث پائین آمدن تب می گردد .
  • به هضم غذا یاری می نماید .
  • تمبر هندی خنک نماینده بدن است .
  • دل بهم خوردگی و تهوع را رفع می نماید .
  • بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف نموده و با نبات بخورید .
  • دم نموده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم نموده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط نموده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم نموده را در طول روز مصرف کنید .
  • تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید .
  • میوه های این گیاه سرشار از ویتامین C است و برای درمان اسکوربوت و سرماخوردگی مفید است.
  • میوه های این گیاه نیز باعث کاهش کلسترول خون و همچنین درمان اختلالات صفراوی می گردد.
  • ضماد آن جهت دررفتگی عضو و تقویت عضله و همراه با روغن حیوانی جهت باز کردن دمل در قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است.
  • آشامیدن آب آن برای رفع هموروئید (بواسیر) مفید است و از برگ های آن برای درمان سوختگی استفاده می نمایند.
  • شربت تمرهندی مورد استفاده بسیاری از ملل است و باعث رفع تشنگی می گردد.

تذکر مهم در مصرف تمبر هندی:

  • حواستان باشد تمرهندی را نباید در آب زیاد مالید زیرا موجت تهوع و استفراغ می گردد، بلکه باید آن را در آب خیساند، وقتی در آب حل شد آن را صاف نموده و با کمی نبات یا شکر آشامید.

مضرات تمبر هندی:

  • تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است فراوری اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا بخورند .
  • خوردن زیاد تمر هندی باعث خراش روده و ایجاد سرفه می گردد.
  • ناشتا خوردن تمر هندی مضر است.
  • خوردن تمبر هندی خام، تازه و نورس بسیار نفاخ و دیرهضم است.

گردآوری شده توسط گروه هفت گنج

منبع: هفت گنج
انتشار: 1 آذر 1399 بروزرسانی: 1 آذر 1399 گردآورنده: nojumnews.ir شناسه مطلب: 593

به "آشنایی با خواص و مضرات تمبر هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص و مضرات تمبر هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید