چربی زیاد: خطری مضاعف برای ابتلا به سرطان پستان
به گزارش اخبار نجوم، ده ها مطالعه حاکی از این هستند که غذاهای پرچربی احتمال ابتلای زنان را به سرطان پستان افزایش می دهند. اما پژوهش-های دیگر اشاره به این دارند که دلیل اصلی، برتری کالری است که از رژیم پرچربی حاصل می گردد. سه محقق از

مترجم: احمد رازیانی
منبع:راسخون
ده ها مطالعه حاکی از این هستند که غذاهای پرچربی احتمال ابتلای زنان را به سرطان پستان افزایش می دهند. اما پژوهش-های دیگر اشاره به این دارند که دلیل اصلی، برتری کالری است که از رژیم پرچربی حاصل می گردد. سه محقق از انستیتوی ملی سرطان آمریکا برای انتها دادن به این غائله 100 مطالعة جانوری را از نو آنالیز نموده اند و در بسیاری از موارد قبل از این که در پی الگوهای آماری بگردند، داده های خام را از آن ها استخراج نموده اند. این پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که هم چربی و هم کالری خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.
لارنس س. فریدمن، متخصص آمار حیاتی و سرپرست این تحقیق می گوید: نقش کالری بیش تر از نقش چربی بود. وی می گوید این داده ها اشاره به این دارند که هر کالری اضافی، خطر ابتلا به سرطان پستام را افزایش می دهد، و ضمناً کالری-هایی که از چربی به دست می آیند حدود 67 درصد بیش تر از کالری هایی که از منابع دیگر باشند خطرآفرین هستند.
اما ظاهرا پژوهشی که بر زنان فنلاندی شده، بیشتر نقش چربی را تایید می نماید. پژوهشگران پرسش نامه هایی را که دست کم بیست سال پیش به وسیله 3988 زن سالم 20 تا 69 ساله دربارة رژیم غذایی شان پر شده بود آنالیز کردند، و دیدند که در رژیم 54 نفر از داوطلبانی که بعدا دچار سرطان پستان شده اند، درصد نسبی کالری های حاصل از چربی بیش تر بوده است. این پژوهشگران تمام نمونه ها را بر اساس مقدار چربی رژیم غذایی شان به سه زیرگروه تقسیم کردند، و دریافتند که در زیرگروهی که بیش تر چربی می خوردند، خطر ابتلا به سرطان پستان 70 درصد بیش تر از زیرگروهی بود که کم تر چربی مصرف می کردند.
دمیتریوس آلبانز، از انستیتوی ملی سرطان، می گوید از این که کالری به خودی خود خطر به بار نیاورده شگفت زده نشده است، چون موارد ابتلا به سرطان در این پژوهش چندان زیاد نبوده و داده های تاییدی در دست نیست، و ضمناً نسبت قد به وزن در گروه های مبتلا و سالم مشابه است. آن چه جالب است این که بر اساس نتایج این پژوهش، امکان دارد رژیم های غنی از قند یا شیر، احتمال ابتلا به سرطان پستان را تا 60 درصد کاهش دهند.
منبع: راسخون