طرز تهیه بورک اسفناج، غذایی گیاهی و محبوب ترکیه ای
به گزارش اخبار نجوم، شاید یکی از چیزهایی که باعث محبوبیت بورک در بیشتر کشورها شده است، تنوع طعم های آن است. برای مثال، پیش از این در خبرنگاران ، انواع طرز تهیه بورک گوشت، طرز تهیه مرغ ساده و سیب زمینی را با هم دیدیم، این بار هم قصد داریم طرز تهیه بورک اسفناج را آموزش دهیم. این بورک برای گیاهخواران بسیار مناسب بوده و پیشنهاد میکنیم برای یادگیری طرز تهیه آن در ادامه با ما همراه باشید. بعلاوه، اگر به بورک علاقه داشته باشید، می توانید طرز تهیه بورک گوشت ترکی را نیز در سایت مطالعه کنید.
بورک اسفناج | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
بورک اسفناج، بورکی سبز و پرخاصیت
دقت کنید که با طرز تهیه بورک اسفناج در ماکروفر و فر می توانید فینگرفود سالم تر و کم چرب تری داشته باشید. مشخصات پخت این پیش غذای لذیذ را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج
مایه فیلینگ بورک اسفناج می تواند تنوع زیادی داشته باشد، اما مواد لازم و دستور پختی که در ادامه می آید، یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع این بورک گیاهی است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
اسفناج | 400 گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | 2 حبه |
شیر | نصف لیوان |
پنیر خامه ای | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | 200 گرم |
خمیر یوفکا | به تعداد کافی |
زعفران دم نموده | یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
طرز تهیه بورک اسفناج
برای تهیه این غذای خوشمزه و مقوی مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: اسفناج را خوب بشویید و همراه 2 لیوان آب و میزانی نمک داخل قابلمه ای مناسب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا اسفناج ها به طور کامل بپزند.
- مرحله دوم: پیازهای نگینی شده را در میزانی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند، چند دقیقه بعد، سیر رنده شده را اضافه کنید و پس از اینکه عطر سیر بلند شد، ادویه های لازم را اضافه نموده و با بقیه مواد تفت دهید.
- مرحله سوم: اسفناج های پخته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس آن ها را به محتویات تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر، باید پنیر خامه ای را به تابه اضافه کنید و کمی صبر کنید تا نرم گردد. سپس، نصف پنیر پیتزا و میزانی نمک هم اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: بورک اسفناج بدون فر هم قابل طبخ است و کافیست بورک ها را در روغن سرخ کنید، اما در صورت استفاده از فر، باید آن را از چند دقیقه قبل روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا کاملا گرم گردد.
- مرحله ششم: در ظرفی جداگانه، زعفران دم نموده، روغن و شیر را با هم مخلوط نموده و کنار دست خود بگذارید.
- مرحله هفتم: خمیر یوفکا را به آرامی روی سطحی صاف پهن کنید و با استفاده از یک قلم موی مخصوص آشپزی، روی آن را با مخلوط شیر آغشته کنید تا نرم گردد.
- مرحله هشتم: میزانی از مواد داخلی بورک اسفناج را همراه به جامانده پنیر پیتزا به صورت خطی ابتدای خمیر یوفکا بریزید و آن را رول کنید.
- مرحله نهم: بورک اسفناج رولی را داخل سینی فر و روی کاغذ روغنی قرار دهید. می توانید آن را به صورت گرد بپیچید تا ظاهر شکیل تری داشته باشد. میزانی دیگر از مخلوط شیر را روی آن رومال کنید در صورت تمایل میزانی کنجد، سیاهدانه یا تخم خرفه روی بورک ها بپاشید.
- مرحله دهم: به مرحله آخر از طرز تهیه بورک اسفناج رسیدیم. بین 20 تا 30 دقیقه زمان ضروری است تا بورک در طبقه وسط فر بپزند. سپس برای طلایی شدن رویه آن ها، چند دقیقه گریل را روشن کنید.
حالا بورک اسفناج خوشمزه شما آماده شده است و می توانید آن را با سس دلخواه خود سور کنید.
نکته: شکل پیچیدن بورک ها کاملا سلیقه ای است. مثلا می توانید همان طور که گفته شد، کل رول بورک را به صورت دایره ای بپیچید تا موقع سرو، ظاهری شبیه کیک داشته باشد. راه دیگر این است که رول های بورک را پس از پخت، با یک کارد تیز به ابعاد مساوی برش بزنید و به صورت تک نفره سرو کنید.
طعم های مختلف بورک اسفناج
اگر به مواد لازم گفته شده در دستور پخت بالا، میزانی سیب زمینی آبپز شده و پوره اضافه کنید یک بورک اسفناج و سیب زمینی بسیار خوشمزه خواهید داشت که البته به میزان بورک اسفناج ساده، رژیمی نیست! به علاوه، طعم بورک اسفناج و قارچ با خمیر یوفکا هم بسیار عالی است که پیشنهاد می کنیم حتما امتحان کنید.
در صورت تمایل، اضافه کردن میزانی مرغ یا گوشت به این بورک خوشمزه هم بلامانع است و می توانید طعم های متفاوتی مثل بورک اسفناج و گوشت، یا بورک اسفناج و مرغ داشته باشید.
استفاده از انواع چاشنی ها و طعم دهنده ها هم کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید کاری کنید که با میزانی پودر سیر یا تخم گشنیز نیم کوب شده، عطر و طعم بورک های شما، حال و هوای مهمان ها را کاملا عوض کند. بعلاوه، پیشنهاد میکنیم اگر به طعم سیب زمینی علاقه دارید، طرز تهیه بورک سیب زمینی را نیز در سایت مشاهده کنید.
طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر هزارلا
دستور پخت بورک اسفناج با خمیر هزارلا یا فیلو، هیچ تفاوتی با طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا ندارد، اما اگر می خواهید بورک اسفناج با خمیر خانگی درست کنید می توانید از دستور تهیه خمیر بورک سیب زمینی پیروی کنید تا یک خمیر سبک و پوک خانگی داشته باشید که در تهیه غذاهای دیگری مانند باقلوا یا سمبوسه هم قابل استفاده است.
بورک اسفناج با نان تست
یکی از روش های طرز تهیه بورک اسفناج این است که به جای خمیر یوفکا یا فیلو از نان های تست نرم و تازه بهره ببرید. برای این منظور، اطراف و لبه های خشک نان های تست را جدا نموده و با یک وردنه، آن ها را پهن و نازک کنید. دست های خود را با آب نمناک کنید و مواد میانی بورک اسفناج را در یک طرف نان ها ریخته و به آرامی با دست، آن ها را رول کنید.
نکته: تازه بودن نان های تست باعث می گردد که انعطاف پذیر باشند و موقع رول کردن، خرد نشوند.
برای تهیه بورک اسفناج سوخاری، نان های تست را اول داخل تخم مرغ زده شده و پس از آن، داخل میزانی آرد سوخاری بغلطانید و برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
پس از این مدت می توانید بورک های اسفناج را از یخچال خارج نموده و در روغن سرخ کنید.
بورک اسفناج زابلی
بورک اسفناج زابلی نوعی نان محلی در منطقه سیستان است که با سبزی سوزی سیستان یا اسفناج تهیه می گردد و غذایی بسیار مقوی است. برای تهیه آن، باید با آب، روغن، نمک، رازیانه و میزانی خمیر مایه، یک خمیر سبک خانگی درست کنید.
از خمیر چانه هایی درست نموده و داخل آن ها را با مواد میانی بورک که همان اسفناج آبپز شده و تفت خورد در روغن حیوانی است، پر کنید. در صورت تمایل می توانید کمی سیر رنده شده هم به مواد میانی اضافه کنید.
نکته: بهتر است با چنگال، روی بورک ها را سوراخ کنید تا خمیر کاملا مغزپخت گردد.
در شکل اصیل و سنتی، بورک اسفناج زابلی را داخل تنور می پزند، اما شما می توانید برای این منظور از فر هم بهره ببرید. دمای فر باید 200 درجه سانتیگراد باشد و حدود 30 دقیقه بعد که بورک های اسفناج طلایی شدند، آماده سرو هستند.
بورک اسفناج ترکمنی
بورک در ترکمن صحرا با طعم های مختلفی تهیه می گردد و به آن پیراشکی ترکمنی هم می گویند که غذایی محبوب در افطاری های ماه مبارک رمضان است.
یکی از انواع معروف بورک ترکمنی، بورک گوشت و سیب زمینی است، اما می توان به عنوان مواد میانی، از سبزیجاتی مانند اسفناج هم استفاده کرد.
طرز تهیه بورک اسفناج ترکمنی تفاوت چندانی با دستورهای قبلی ندارد، اما چیزی که مزه متفاوتی به بورک های محلی می دهد، خمیر خانگی آن ها است، با این حال همان طور که گفته شد می توانید خمیر یوفکا را جایگزین این خمیرها کنید تا پخت این غذاها زمان کمتری از شما بگیرد.
بورک اسفناج به درب خانه رسید…
اگر شاغل یا دانشجو هستید و فرصت کافی برای تهیه این بورک های خوشمزه را ندارید، خبرنگاران در خدمت شماست. شما می توانید با سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران غذای موردعلاقه خود را در کمترین زمان و با برترین کیفیت درب منزل دریافت کنید.
منبع: اسنپ فود