فتق چیست؟ با درمان های خانگی آن آشنا شوید

به گزارش اخبار نجوم، وب سایت پزشکان بدون مرز: نکته اینجاست که فتق ممکن است در هرجایی از بدن ایجاد گردد . در واقع به جابجایی اعضای بدن از جایگاه طبیعی خود فتق گفته می گردد.

فتق چیست؟ با درمان های خانگی آن آشنا شوید

فتق ها جدار شکم ، فتق های روده ای یا فتق مغزی نیز وجود دارد اما بیشتر مردم فتقهای کشاله ران و ناف را بیشتر می شناسند. فتق های جدار شکم انواع مختلف و علل مختلفی دارد . شایع ترین فتق جدار شکم فتق اینگوینال یا مغبنی (کشاله ران) می باشد که بیشتر در سمت راست دیده می شود.

علائم فتق

یکی از رایج ترین علائم فتق وجود یک برآمدگی دردناک و قابل مشاهده در ناحیه شکم است. اما این تنها نشانه این بیماری دردناک - و به طور بالقوه خطرناک - نیست. در ادامه به بعضی دیگر از علائم فتق اشاره می کنیم که گاهی نادیده گرفته می شوند.

بروز درد در هنگام خم شدن یا بلند کردن جسم سنگین

درد و ناراحتی در ناحیه شکم می تواند نشانه فتق باشد، حتی اگر برآمدگی مشاهده نکنید. به ویژه اگر در زمان خم شدن به جلو، بلند کردن جسم سنگین یا سرفه کردن احساس درد، فشار یا ناراحتی کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. به علاوه فتق ممکن است به شکل یک ناحیه سفت شده در شکم یا کشاله ران ظاهر شود.

بعضی انواع نادر فتق - مانند فتق فمورال femoral یا ابتوراتور obturator که در آن یکی از اندام های شکمی وارد کشاله ران یا قسمت بالای ران می شود - کمتر به شکل برآمدگی ظاهر می شوند. تشخیص این نوع فتق ها احتیاج به سی تی اسکن دارد.

احساس سیر و پر بودن

این نشانه فتق یکی از نشانه هایی است که به سادگی نادیده گرفته می شود، چرا که با سیر بودن اشتباه گرفته می شود. به هرحال یکی از رایج ترین فتق ها - فتق مغبنی یا اینگوینال inguinal - که در قسمت پایین شکم و ناحیه کشاله ران رخ می دهد، دردناک بوده و بعلاوه باعث بروز احساس سیری کامل در شما می شود. اگر احساس نفخ و سنگینی دارید و پرخوری نکرده اید - به ویژه اگر این احساس بدتر شده یا با درد همراه است - برای آنالیز فتق به پزشک مراجعه کنید.

ضعف عضلانی

ضعف عضلات می تواند منجر به بروز فتق شود، علاوه بر این ضعف عضلات نشانه فتق هم می تواند باشد. زمانی که مبتلا به فتق شده اید، فشار به نواحی اطراف می تواند به بروز حس خستگی شدید منجر شود. اگر احساس ضعف می کنید - به ویژه در عضلات بالای ران و کشاله ران - ممکن است دچار فتق باشید.

تهوع و استفراغ

مسائل شکمی مانند تهوع و استفراغ می توانند نشان از جدی شدن فتق باشند. بافت فتق که بهبود پیدا نمی نماید و یا به محل خود باز نمی شود، در واقع گیر افتاده incarcerated و می تواند منجر به تهوع و استفراغ شود. اگر قادر به پیدا کردن برآمدگی فتق هستید، ممکن است بتوانید آن را به آرامی فشار داده و خودتان آن را به جای خود برگردانید و از گیر افتادن آن جلوگیری کنید. اگر دچار فتق به دام افتاده شوید، دچار دردهای شدید شده و احتیاج به درمان های اورژانسی خاوهید داشت.

تب

همواره باید تب را جدی بگیرید، اما اگر تب با دیگر نشانه های فتق همراه است، ضروری است بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. تب نشان می دهد که هیچ خونی به بافت های فتق نمی رسد و فتق دچار مرگ بافتی شده که شرایط خطرناکی است.

یبوست

گاهی رودهبزرگ ممکن است دچار فتق شود که این امر گوارش را مسدود می نماید. نتیجه این امر یبوست و مشکل در خروج گار خواهد بود. در بعضی موارد حتی بخشی از روده ملتهب شده و دچار مرگ بافتی می شود که برای درمان و برطرف مشکل معمولا احتیاج به جراحی است.

سوزش سر دل

فتق هیاتال hiatal hernia ممکن است قسمت فوقانی شکم را تحت تاثیر قرار دهدو دارای علائم متفاوتی است که با سوزش سر دل یا درد قفسه سینه همراه است. بخشی از معده فشرده شده و به وسیله بافت های ضعیف وارد مری می شود و اسید معده خارج شده باعث التهاب این ناحیه می شود. نتیجه این شرایط بروز حس سوزشی است که شبیه به رفلاکس معده است.

درمان خانگی فتق

برترین ، اصلی ترین و درمان قطعی فتق جراحی می باشد. این جراحی ها می توانند به دو صورت باز و بسته انجام شوند. این عمل ها معمولا سنگین می باشند و به همین علت افراد مسن از روش های دیگر استفاده می نمایند. ما در زیر شما را با بعضی از دارو های گیاهی برای درمان باد فتق آشنا می کنیم.

تخم شوید

یکی از برترین مواد برای درمان باد فتق در طب سنتی استفاده از تخم شوید می باشد. این روش برای اولین بار در کتاب های حکیم محسن رزاق نوشته شده بود و سپس تمام اطبای طب سنتی از آن استفاده می کردند. در این روش شما باید مقداری تخم شوید را بو بدهید و سپس وقتی که قهوه ای شد آن را بکوبید و در مقداری سرکه سیب مخلوط و سپس از آن میل کنید.

شیرین بیان

از شیرین بیان بیشتر برای درمان باد فتق شکم استفاده می شود چرا که این ماده بر روی دیواره های معده و مری تاثیر می گذارد. برای استفاده از شیرین بیان باید آن را کوبیده و از سپس درون یک ظرف شیری بریزید و از آن هر روز بهره ببرید. بهتر است کسانی که به بیماری های گوارشی دچار هستند این روش را انتخاب ننمایند.

گل ختمی

گل ختمی نیز از دیگر دارو های پیشنهادی برای درمان باد فتق می باشد که سال ها است به وسیله پزشکان استفاده می شود. گل ختمی می تواند ترشح اسید معده را کاهش بدهد و بر روی ترمیم فاسیا تاثیر بگذارد. بدین منظور باید ریشه گل ختمی را در آب جوش بریزید و بعد از 15 دقیقه محلول بوجود آمده را با سرکه سیب مخلوط کنید و سه بار در روز بعد از وعده های غذایی میل کنید.

ریشه زنجبیل

ریشه زنجبیل نیز از جمله دارو های مفید برای درمان باد فتق می باشد. ریشه زنجبیل می تواند درد های شکم را کاهش دهد و جلوی ترشح اسید معده را بگیرد و از آسیب رساندن به دیواره های مری و معده جلوگیری کند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که استفاده بیش از مقدار زنجبیل باعث آسیب رساندن به معده شما می شود.

بابونه

استفاده از چای بابونه به کاهش درد های شما یاری می نماید و بعلاوه می تواند از فراوری اسید معده جلوگیری کند. پزشکان طب سنتی عقیده داشته اند که مصرف روزانه چای بابونه راحت ترین راه برای رفه باد فتق می باشد.

آب هویج

در هویج نیز ترکیبات بسیار مفیدی برای کاهش تورمات و کاهش التهابات دیواره های معده وجود دارد که می تواند به شما در درمان این بیماری یاری کند. بهتر است که در هر روز یک لیوان آب هویج تازه میل کنید.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 19 مهر 1403 بروزرسانی: 19 مهر 1403 گردآورنده: nojumnews.ir شناسه مطلب: 1660

به "فتق چیست؟ با درمان های خانگی آن آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فتق چیست؟ با درمان های خانگی آن آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید